Актрисата и носителка на "Оскар" Вайола Дейвис ("Южнячки", "Отряд самоубийци", "Прегради") се присъединява към актьорския състав на "Балада за пойни птици и змии" по романа на авторката на оригиналната трилогия "Игрите на глада" Сюзън Колинс, предаде задокеанската медия "Hollywood reporter".

Петдесет и седем годишната Вайола Дейвис ще се превъплъти в образа на злодейката д-р Волумния Галия - главен гейм-мейкър на 10-ите Игри на глада.

"Филмите от поредицата винаги са се отличавали с впечатляващ кастинг. Развълнувани сме да продължим тази традиция с Вайола Дейвис като Волумния Галия. Нейното внушително и силно присъствие ще добави пластове сложност и заплаха към историята", каза Нейтън Кахейн, президент на филмовата група на компания "Lionsgate".

"Д-р Галия е толкова жестока, колкото и креативна, и колкото забележителна, толкова и страховита", казва режисьорът Франсис Лорънс.

Лорънс, който не е свързан със звездата от оригиналния франчайз Дженифър Лорънс, е основна фигура в кинематографичната вселена на "Игрите на глада" - той е режисирал всички филми, с изключение на първия.

Снимка: Getty Images

Предисторията се фокусира върху корените на тираничното наследство на президента Кориолан Сноу (изигран в оригиналната поредица от Доналд Съдърланд), разказвайки за тийнейджърските му години, предава БТА. В ролята на младия Сноу зрителите ще видят звездата от "Били Хлапето" Том Блайт.

В предисторията Сноу трябва да се подготви за 10-ите Игри на глада - състезание до смърт - като наставлява трибют Луси Грей Беърд (Рейчъл Зеглър) от Окръг 12, от който произхожда и героинята на оригиналните филми и книги Катнис Евърдийн (Дженифър Лорънс).

Вайола Дейвис, която освен "Оскар", притежава в колекцията си с престижни отличия още и "Златен глобус", "Еми" и "Тони", не е единственият известен артист, предоставил таланта си на антиутопичната земя на Панем през десетилетията, преди Катнис да разруши садистичния Капитол.

Снимка: Getty Images

В продукцията участват още Джош Андрес Ривера, Питър Динклидж и откритието на "Еуфория" Хънтър Шафър.

Освен Дженифър Лорънс, която дебютира в поредицата през 2012 г. - година след първата си номинация за "Оскар" и година преди първото си отличие на Американската киноакадемия, в поредицата "Игрите на глада" са участвали звезди от ранга на носителката на "Оскар" Джулиан Мур и вече покойния Филип Сиймур Хофман, номинираните за "Оскар" Уди Харелсън и Стенли Тучи, носителя на "Грами" Лени Кравиц.