Известният шеф готвач АндреТокев е карал с 2 промила алкохол в кръвта по Околовръстното шосе на София. Това е показала нова експертиза по време на разследването, съобщиха източници на Нова тв.

Първоначално се твърдеше, че Токев е бил с 1,7 промила във вечерта, която преобърна живота му.

С новото обвинение Токев е предаден на съд. В момента той е под домашен арест.

Андре Токев беше арестуван на 31 октомври вечерта по време на изпитателен срок по предишна присъда. Тогава популярният готвач и тв звезда бе задържан на столичното Околовръстно шосе по време на акцията на Пътна полиция срещу шофьорите, седнали зад волана след употреба на алкохол и наркотични вещества. Той шофирал пикапа си по джанти и с висока скорост, след като разкъсаните му гуми изпаднали. Тогава пробата му с дрегер показала 1,9 промила алкохол в издишания въздух, а кръвната проба - 1,7 промила.

След инцидента Токев написа във Фейсбук:

"Бих искал да заявя публично своята позиция за инцидента от 31.10. Дължа го на всички онези, които в годините са до мен и ме подкрепят, на всички онези, които вярват в каузите, които следвам.

Съжалявам за случилото се!

В живота ни на всеки от нас понякога се случват неприятни ситуации.

Иска ми се да не се беше случвало, иска ми се да можех да върна времето назад.

Извинявам се на своите близки за това, което им причиних и благодаря за тяхната огромна подкрепа. Извинявам се на хората, които не познавам лично, но вярват в мен. Всеки човек поне веднъж в живота си е бил поставен пред предизвикателството да са се срамува от постъпките си. А ние, публичните личности, носим отговорност и в това какъв пример даваме. Причините за случилото са много, но това няма да промени събитията. В днешно време всички ние сме изложени на стрес, напрежение и рискуваме да загубим своя баланс. Динамиката, в която живеем и отговорностите, които носим със себе си ни въвличат в жестока мелачка.

Съжалявам за случилото се и се извинявам за това!

Съзнавам, че не е достатъчно само да ви се извиня. Вие заслужавате повече от това. И аз ви обещавам, че ще работя за възстановяването на доверието ви към мен. Вярвам, че няма по-добър учител от живота в стремежа си да се поправим. Макар и понякога по трудния начин.

Случилото се е недопустимо и мога само да благодаря на Господ, че запази живота ми и не навредих на други, освен на себе си", написа във фейсбук Андре Токев.