Специалният епизод "Хари Потър 20-годишнината - Завръщане в "Хогуортс", е новогодишният подарък за почитателите на историята и ще може да се гледа утре, 1-ви януари в HBO GO. Епизодът ще има своята премиера с български субтитри паралелно с тази в САЩ още в сутрешните часове на старта на 2022-ра. За първи път Даниел Радклиф, Рупърт Гринт, Ема Уотсън и още любими актьори от всички осем филма се събират отново за 20-та годишнината от първия филм от поредицата.

Серията е ретроспектива с актьорите, които си спомнят и споделят най-специалните моменти от преживяванията си на снимачната площадка през годините. В него се включват още Хелена Бонъм Картър, Роби Колтрейн, Ралф Файнс, Джейсън Айзъкс, Гари Олдман, Имелда Стонтън, Том Фелтън, Джеймс Фелпс, Оливър Фелпс, Марк Уилямс, Бони Райт, Алфред Енок, Матю Луис, Евана Линч, Иън Харт, режисьорът Крис Кълъмбъс и др.

Даниел Ратклиф и Хелена Бонам Картър

Снимка: HBO България

"Магията витае във въздуха с този невероятен актьорски състав, тъй като всички те се връщат у дома, в оригиналните декори на Хогуортс, където стъпиха за първи път преди 20 години. Ще видите, че вълнението да отведат своите фенове на това много специално и лично пътешествие, е осезаемо", споделя изпълнителният продуцент Кейси Патерсън.

Ема Уотсън и Роби Колтрейн

Снимка: HBO България

Любимите лица, някои пораснали, други поостарели, ще поведат феновете на едно пътуване към Хогуортс, за да отпразнуват годишнината от първия филм на франчайза, "Хари Потър и Философският камък", чиято премиера бе преди 20 години. Ще има интервюта и разговори с актьорите.

"Специалният епизод е едно невероятно пътуване от премиерата на филма "Хари Потър и Философският камък " до днес и да наблюдаваме как историята, героите и екипът са се развили в тази забележителна взаимосвързана вселена беше меко казано вълшебно", споделя Том Ашайм, президент на Warner Bros. Global. "Тази ретроспектива е почит към всички, чийто живот е бил докоснат от културния феномен. От талантливия актьорски състав и екип зад кадър, които вляха сърцето и душата си в този необикновен филмов франчайз, до запалените фенове, които продължават да поддържат духа на магьосническия свят жив и днес, 20 години по-късно", казва още той.

Хелена и Гари Олдман

Снимка: HBO България