Принцеса Беатрис ще се омъжи за приятеля си Едоардо Мапели Моци "колкото е възможно по-рано идната пролет".

Това съобщава експерт по кралското семейство пред изданието Express. Но всички се питат защо 31-годишната кралска особа толкова се е разбързала със сватбата.

Официално бе съобщено, че Беатрис и любимият ѝ Едоардо са заедно от средата на септември миналата година. И като имаме предвид броя на кралските сватби през последните две години, нищо чудно двойката да обяви годежа си всеки момент.

Беа и Едо, както ги наричат британските медии, се появиха за първи път като двойка на Гала в Националната портретна галерия в Лондон през март 2019 г. След този момент, до който те държаха връзката си в тайна, започнаха все по-често да присъстват заедно на семейни събития, ваканции и дори на сватбата на Габриела Уиндзор през май. Твърди се, че Едоардо вече се е преместил да живее с принцеса Беатрис в двореца "Сейнт Джеймс". Двамата влюбени са заедно по-малко от година, но експертът по кралското семейство Ингрид Сюард е на мнение, че те съвсем скоро ще последват стъпките на Меган Маркъл и принц Хари.

"Те ще се оженят, твърди Ингрид, каза ми го член на кралското семейство. Много е вероятно сватбата да е рано идната пролет."

За разлика от своите братовчеди, принцеса Беатрис няма нужда от позволението на Кралицата, за да се омъжи. Деветата на опашката за трона може сама да реши кога и с кого да встъпи в брак.

Но Беатрис и Едоардо посетиха Кралица Елизабет Втора в Балморал миналата седмица, заедно с майката и бащата на принцесата - Сара Фъргюсън и принц Андрю, така че е възможно това посещение да е било свързано с оповестяването на годежа на младите влюбени пред Кралицата.

Близък до Беатрис казва, че тя е готова за брак, много иска да има семейство и деца, и няма значение дали ще извърви пътя до олтара вече бременна. Освен това тя е много влюбена в Едоардо. Двамата се познават от деца, но искрата на любовта за тях се запалила на сватбата на сестрата на Беатрис - принцеса Юджени. Тогава обаче Едоардо бил сгоден за друга.

Едоардо Мапели Моци е милионер, който има бизнес с недвижими имоти. Той произхожда от италианско благородническо семейство, има титлата граф, а баща му Алекс е бил известен скиор на Олимпийските игри през 70-те години на 20 век. Той има двегодишен син от връзката си с бившата си годеница Дара Хуанг.

Принцеса Беатрис намира любовта в лицето на Едоардо няколко години след раздялата си с американеца Дейв Кларк, с когото връзката ѝ продължава около десет години. Според някои източници двамата се разделят (през 2016 г.) заради желанието и нетърпението на Беатрис да се омъжи.