Във Великобритания продължава отзвукът от скандала с обществената телевизия Би Би Си, която стана обект на критики заради интервю на покойната принцеса Даяна отпреди 26 години.

Разследване показа, че тогава журналистът Мартин Башир си е послужил с измама, за да спечели доверието на принцесата, а ръководството на медията не е направило достатъчно за разкриването на лъжата.

В този брак сме трима, казва Даяна в интервюто, визирайки връзката на съпруга си принц Чарлз с Камила Паркър Боулс. Принцесата също намеква, че и самата тя има извънбрачна връзка.

Сега граф Спенсър, брат на принцесата, разказа:

"Иронията е, че се запознах с Мартин Башир на 31 август 1995 година. Тя почина точно след две години. За мен има връзка между тези две събития. Бързо стана ясно, че всички ще бъдат представени в лоша светлина. И Даяна загуби доверието си към наистина важни хора. Това е една млада жена, в средата на 30-те си години, която е изживяла своя необичаен и изпълнен със сътресения живот пред погледа на обществото. Не знаеше на кого може да има доверие. Когато почина две години по-късно, беше останала без каквато и да е реална подкрепа и закрила".