Дългоочакваната продукция "Ятаган", която е събрала под шапката си цяла палитра от известни български имена, тръгва на предпремиерно турне в цяла България. Началото ще бъде във Варна, където на 13 февруари по червения килим във Фестивален и Конгресен Център ще мине част от екипа и актьорския състав на "Ятаган".

Вижте снимки >>

Останалите градове, в които лентата ще се прожектира са Велико Търново на 14, Видин и Враца на 15, Русе и Плевен на 16, Пловдив на 17, Благоевград на 20, Бургас на 21, Стара Загора на 22 и Сандански на 23 февруари. Гала премиерата на "Ятаган" ще се състои на 18 февруари в София в "Cinema City", Парадайс център.

Филмът е продукция на "А Плюс Филмс", зад която се "крият" имената на братята Христо и Янаки Дерменджиеви. През изминалата година те спечелиха наградата на "Europa Cinemas" за млад предприемач, благодарение на усилията, които полагат за развитието на киноиндустрията у нас. Режисьор на лентата е Андрей Андонов, който нашумя с дебютния си филм "Никой" - най-гледаният български филм (27 милиона гледания) в платформата YouTube.

режисьорът Андрей Андонов

Снимка: "А Плюс Филмс"

За първи път зрителите ще могат да видят на голям екран да си партнират имена като Мариан Вълев, Евгения Калканджиева, Ивайло Драгиев, Любомира Башева, Васил Василев - Зуека, Китодар Тодоров, Георги Стайков, Стефан Денолюбов, Невена Бозукова, Силвия Станоева. Със специално участие в лентата са Ники Кънчев, Любомир Нейков и Ники Илиев.

Историята разказва за инспектор Рангел Костов (Мариан Вълев) от Агенцията за борба с тероризма, който е изправен пред заплахата от уволнение поради липса на резултати. Окрилен от алкохола и под натиска на новоназначената началничка Силвия Овчарова (Евгения Калканджиева), инспекторът съчинява доклад, в който обявява кварталния нехранимайко Николай Николов - "Никсъна" (Ивайло Драгиев) за водач на терористична клетка.

Ивайло Драгиев и Любомира Башева

Снимка: "А Плюс Филмс"

Когато данните за огромните успехи на българския антитероризъм най-после достигат до Интерпол и ЦРУ, своеобразният "булгаргейт" бързо бива разкрит. Но всички местни играчи са дотолкова затънали в лъжите си, че единственият им изход е заедно да превърнат тези лъжи в истини - както си е редно по нашите земи.

"Ятаган" е комедия, която разкрива истинското лице на нашето съвремие, характерно с това, че нищо не е такова, каквото е!

Филмът тръгва по кината в цялата страна на 20 февруари.