Голямата Джуди Гарланд влезе отново в новините броени дни преди 50-ата годишнина от трагичната ѝ смърт от свръхдоза през далечната 1969 г.

Вижте снимки на Джуди >>

Поводът бе ролята на Лейди Гага в римейка на "Роди се звезда", а звездната дъщеря на Гарланд - Лайза Минели, каза, че майка ѝ би се засмяла на това превъплъщение. Оказа се, че Лайза просто се е пошегувала, но това ни даде повод да си спомним отново Гарланд в емблематичната роля във версията на лентата от 1954 г.

На 22 юни 1969 г. Джуди Гарланд умира от свръхдоза в Лондон. Тогава смъртта на 47-годишната звезда потриса света, въпреки че всички са следили с неприкрит интерес разбъркания личен живот на звездата от "Магьосникът от Оз".

Нейното култово изпълнение на "Somewhere Over The Rainbow" през 1939 г. остава завинаги в сърцата на нейните съвременници и се оказва едно непреходно наследство за бъдещите поколения. А ролята ѝ в "Роди се звезда" ѝ носи номинация за "Оскар" през 1954 г.

Трагичното ѝ пътуване от тийн звезда до наркотичната зависимост се разказва като легенда. Музеят, посветен на голямата актриса, в родния ѝ град Гранд Рапидс в Минесота отбелязва със специален фестивал 50-ата годишнина от смъртта ѝ, а през септември Рене Зелуегър ще изиграе Гарланд в последните месеци от живота ѝ в "Джуди".

БТА