Бившият продуцент Харви Уайнстийн, осъден през март миналата година на 23 години затвор за сексуални агресии, може да бъде екстрадиран от Ню Йорк в Калифорния, за да му бъдат отправени обвинения в изнасилване и сексуално малтретиране, постанови нюйоркски съд, цитиран от Ройтерс.

Съдия Кенет Кейс отхвърли доводите на адвоката на Уайнстийн, че документацията за прехвърлянето му в Лос Анджелис не е изрядна и той трябва да остане в Ню Йорк, за да получи по-добри медицински грижи, предава БТА.

В Калифорния срещу 69-годишния бивш магнат е изготвено обвинение от 11 точки за нападения срещу пет жени, извършени между 2004 г. и 2013 година.

Припомняме, че бившият кинопродуцент Харви Уайнстийн, осъден през март миналата година на 23 години затвор за сексуални агресии, обжалва присъдата си с аргумента, че правото му на защита не са било спазено.

Жалбата бе внесена във Върховния съд на щата Ню Йорк. В нея адвокатите на Уайнстийн твърдят, че няколко жени са получили правото да свидетелстват на процеса относно предполагаемите агресии на клиента им, при условие че давността на фактите е отминала или пък че фактите са били недостатъчно подкрепени с доказателства, за да има основание за съдебно преследване.