Жена от Луизиана обвини холивудската легенда Уорън Бийти в сексуално посегателство, съобщи тeлевизионният канал NBC. Според показанията на Кристина Шарлот Хърш тогава тя е била едва 14-годишна.

Обвиненията ѝ станаха основание за жалба, подадена в съд в Лос Анджелис. През 1973 г. тя срещнала артиста на снимачната площадка. Името на актьора не се споменава официално. Вместо това има детайлно описание, от което става ясно за кого става дума: "Играл е както на малкия, така и на големия екран, включително в ролята на Клайд от "Бони и Клайд".

През 2019 г. съд в Калифорния отвори тригодишен "прозорец" за разглеждане на сексуални престъпления срещу деца. При други условия подобни дела със случаи назад във времето биха срещнали ограничения. Срокът за разглеждане на подобни обвинения е до 1 януари 2023 г.

85-годишният Бийти все още не е отговорил на обвиненията.

В иска на жената се твърди, че той е обърнал неуместно внимание на ищцата, коментирал е външния ѝ вид, дал телефонния си номер и я е инструктурал да му се обади, когато е близо до хотела му в Лос Анджелис. Обвиненията са за сексуално нападение и сексуално насилие. Хърш е страдала емоционално и физически. Изпитала е унижение и чувство на вина. Според твърденията ѝ Бийти разхождал тийнейджърката с автомобил, предлагал да ѝ помогне с домашните, говорил е за загуба на девствеността ѝ.

Уорън Бийти през 1975 г.

Снимка: Getty Images

Тя не отрича, че по онова време е била заинтригувана от вниманието на 35-годишния мъж, радващ се на широка популярност, предава БТА. Позицията му на възрастен обаче е била използвана за въвличане на тогавашното момиче в множество сексуални контакти. Малолетната е смятала, че има романтична връзка с кинозвезда.

Искът на Хърш е за минали, настоящи и бъдещи щети, както и за покриване на разноските по делото.

Уорън Бийти и Натали Ууд през 1962 г.

Снимка: Getty Images