Един от синовете на Боб Марли - Роан, бе изправен пред федерален съд от бивша негова служителка.

Причината е, че тя твърди, че Марли я е "принудил" да работи във "враждебна" работна среда, както и изисквал от нея да не спи с други мъже, пише "RadarOnline". Според съдебни документи, получени за изданието, потърпевшата Клои Вилано съди Роан и за неправомерно уволнение. Вилано е лидер в бизнеса с канабис от 2009-а насам, а с Роан се запознава през 2019-а - допаднали си и започнали да разговарят по бизнес. Тогава по нейни думи, отчетени в документа "не е знаела, че тръгва по лош път, включващ експлоатация и злоупотреба".

Въпреки работата си Клои казва, че е била принудена да търпи тормоз заради пола си. Тя обвинява Роан, че се държал оскърбително и унизително към нея в компанията на други хора. По нейни думи неговото отношение накарало и останалите служители да не я уважават. За да замълчи Клои синът на легендата Боб Марли й предложил секс, като условието изрично било "без други мъже, а само с него".

Роан я бил заплашвал, че ако разбере, че се противопоставя на неговите условия и въпреки тях спи с други, то работната среда за нея в компанията щяла да се "обърка". Вилано била отклонила предложението му. В иска срещу Марли се пише още, че след отказът й още на следващия ден Роан е бил прекратил трудовите отношения с нея.

Бизнесът му продължил да процъфтява и без нейно присъствие, а тя поиска 6,5 млн. долара за предполагаемите нанесени щети. По-късно днес представител от фирмата на Марли съобщи, че искът срещу тях е неоснователен и е готов да се бори в съда.

"Убедени сме, че исковете на г-жа Вилано ще бъдат отхвърлени и което е най-важно, ще бъдат отхвърлени по същество поради множеството доказателства, с които разполагаме и които показват желанието й да продължи да работи с нас месеци, след като доброволно подаде писмена оставка като главен изпълнителен директор на нашата компания." 

Снимка: Getty Images