Ан Хейш е починала от инхалационна травма и изгаряния след пожара предизцикан от автомобилната катастрофа, която претърпя в началото на този месец, а смъртта ѝ е обявена за злополука, предават днес редица чуждестранни медии.

Петдесет и три годишната актриса е имала и счупена гръдна кост в резултат на "тъпа травма", се посочва в информацията, публикувана на сайта на съдебния лекар на окръг Лос Анджелис.

Според съобщението пълният доклад от аутопсията все още се изготвя.

Вижте снимки на Ан >>

Отличената с "Еми" филмова и телевизионна звезда беше изключена от животоподдържащата система в неделя, след като по-рано беше обявено, че е в мозъчна смърт.

Снимка: Getty Images

Холивудската знаменитост беше ранена, когато колата ѝ прескочи бордюр и се заби в къща в Западен Лос Анджелис на 5 август. Превозното средство и сградата избухнаха в пламъци. При инцидента пострада само Хейш.

Според изявление, публикувано миналата седмица от името на семейството и приятелите ѝ, тя е получила "тежка аноксична мозъчна травма", причинена от липсата на кислород.

Детективите, разследващи инцидента, казаха, че в кръвта на актрисата са открити наркотици, припомня БТА. Полицията обаче прекрати разследването си, след като беше обявено, че тя е в мозъчна смърт.

Съдебният лекар посочва 11 август като дата на смъртта ѝ. Тялото на Ан беше на животоподдържащи системи, за да се запазят органите за потенциално донорство.

Снимка: АР/БТА