Наскоро олдскул рапърът Vanilla Ice (Ванила Айс) заяви, че някога се е забавлявал с Пабло Ескобар, без да знае, че е голям наркобарон.

Рапърът направи това разкритие в интервю за VladTV, в което каза, че се е забавлявал с прочутия колумбийски гангстер по време на разцвета му през 90-те години на миналия век, но настоя, че тогава дори не е осъзнавал колко голям е бил всъщност Ескобар - особено в очите на федералните власти.

Айс, с истинско име Роб Ван Уинкъл, разказа, че по онова време е приемал Пабло няколко пъти в дома си във Флорида - а по-рано тази седмица в предаването TMZ Live сподели какво точно ги свързвало като приятели. "Любовта към яхтите", обясни. Дори повече състезанията, които си уреждали през онези години, тъй като Пабло, по думи на Айс, "бил налял много пари в това хоби".

Що се отнася до това кога и как е научил, че Ескобар всъщност не е добър човек и може да е замесен в съмнителен бизнес - Айс разказа, че това му дошло наум, когато ФБР го разпитали. Както отбеляза рапърът, това е било преди дори появата на Google, така че много хора са били в неведение за дейността на г-н Ескобар.

Разбира се, Пабло е проследен в Колумбия през 93 г., където е убит на покрив, докато е преследван от властите. Той е изградил огромна незаконна империя, но с цената на много трупове и кръвопролития докато разпространява незаконни наркотици по целия свят. Изглежда, че Айс не е бил наясно с нищо от това - вероятно за добро.