Певицата Оливия Родриго, която по-рано през годината се превърна в сензация благодарение на дебютния си сингъл, ще се изяви за първи път пред британска публика на предстоящата церемония за музикалните награди БРИТ, съобщи сайтът на сп. "Билборд", цитиран от БТА.

18-годишната Родриго се изстреля до върховете на световната слава след излизането на дебютния ѝ сингъл "Drivers License" през януари. Парчето счупи рекорди по продажби и оглави класациите в САЩ и Великобритания, припомня изданието.

"Изключително съм развълнувана, че първата ми изява пред публика във Великобритания ще бъде на наградите БРИТ. Моите британски фенове ме подкрепят много и се радвам, че ще пея за тях на тази историческа сцена", сподели Оливия Родриго, която наскоро оповести, че дебютният ѝ албум "Sour" ще излезе на 21 май.

Сред изпълнителите на церемонията за наградите БРИТ ще бъдат също Дуа Липа, обявената по-рано носителка на приза "Изгряваща звезда" Гриф, Арло Парк, Хеди Уан. Водещ на шоуто ще бъде комикът Джак Уайтхол.

Отличията ще бъдат раздадени в лондонската зала O2 Арена на 11 май, след като коронавирусната пандемия принуди организаторите да отложат церемонията, която по традиция се провежда в средата на февруари. Певиците Дуа Липа, Селест и Арло Паркс водят с по три номинации за наградите БРИТ.

Снимка: AP/БТА

Около 4000 души, сред което 2500 ключови служители, получили билет като подарък, ще присъстват на наградното шоу. Церемонията за наградите БРИТ е първата мащабна музикална проява на закрито с публика на живо след излизането на Великобритания от локдауна заради коронавирусната пандемия. Тя ще се проведе като част от правителствена програма, целяща да провери дали големи събития могат да се организират в затворена среда без социално дистанциране