Трима мъже получиха в четвъртък доживотни присъди за убийството на рапъра Екстентасион през 2018 г., който бе застрелян пред магазин за мотоциклети в Южна Флорида, предаде АП.

28-годишният Майкъл Боутрайт, 26-годишният Дедрик Уилямс и 24-годишният Трейвън Нюсъм бяха осъдени миналия месец за убийство от първа степен и въоръжен грабеж. Прокурорите не са поискали смъртно наказание, така че доживотният затвор е единствената присъда, която окръжният съдия на окръг Брауърд Майкъл Юсан може да наложи.

Екс е само на 20 години, когато е застрелян през юни 2018 г. в магазин за мотоциклети в Южна Флорида, като според прокурорите става дума и за грабеж. Убийците са обвинени, че са застреляли рапъра, докато той е седял в превозното си средство, след което са избягали с чанта на Louis Vuitton и 50 000 долара в брой, принадлежала на Тентасион.

Джасей Онфрой, XXXtentacion

Снимка: Getty Images

Съдът разполага и с показанията на четвърти мъж - Робърт Алън, бивш приятел на обвиняемите, който заяви, че също е участвал в грабежа. Миналата година той се призна за виновен за убийство втора степен. Присъдата му е отложена до приключването на процеса срещу другите трима обвиняеми.

Благодарение на видеозаписите от магазина, пред който се е намирал Екс, се стига до тримата мъже.

Джасей Онфрой, както е истинското име на рапъра става популярен в далечната 2014-а година, когато на мода бе все още SoundCloud. Там той записваше свои парчета, които впоследствие бяха качени в платформата Youtube.

Някои от първоначалните му песни в SoundCloud обаче са изтрити. След смъртта му мениджърите пуснаха негов студиен албум, с неиздавани до този момент парчета.

Снимка: Getty Images