Певците Ар Ем и Ви от кей-поп групата BTS започнаха задължителната си военна служба, съобщи мениджърската им агенция, цитирана от АП и БТА.

Тримата други членове на бандата - Джин, Джей-Хоуп и Шуга - вече са постъпили преди няколко месеца. Седмината певци от популярната група планират да се съберат отново като състав някъде през 2025 г., след като приключат службата си.

Джин и Джей-Хоуп служат в редовната армия, докато Шуга изпълнява задълженията си като агент за социални услуги - алтернативна форма на военна служба. Според "HYBE", мениджърската компания на групата, Ар Ем и Ви са пристигнали в армейски тренировъчен лагер в централния град Нонсан, за да започнат 18-месечната си редовна служба. Те ще преминат петседмична новобранска бойна подготовка, преди да бъдат разпределени в конкретни части и да изпълняват точно определени задължения. Администрацията за военни кадри подчерта, че певците ще преминат през абсолютно същия процес като останалите южнокорейски мъже, призовани за служба.

Миналата година се разгоря ожесточен обществен дебат за това дали членовете на BTS трябва да служат в казармата, като някои политици твърдяха, че техните артистични постижения са достойни за освобождаване от служба.

Дискусията приключи през октомври 2022 г., когато мениджърската им компания обяви, че всичките седмина певци на групата планират да изпълнят изцяло военните си задължения.