Сагата с обвиненията в сексуално посегателство срещу Кевин Спейси, която се точи от няколко години, тези дни имаше нови сюжетни линии.

Както е известно, той беше даден под съд през 2017 година от актьора Антъни Рап, който твърди, че Спейси се опитал да го съблазни, когато бил 14-годишен.

Преди седмици адвокатите на Рап призовали друг мъж, да разкаже той какво е преживял със Спейси, като подкрепа към разказа на техния клиент, предава "Radaronline". Джъстин Доус дал показания за инцидент със Спейси от 1988 г. Доус твърди, че е бил на 16 години, когато срещнал 29-годишния Спейси, докато работел в местен театър в Кънектикът. Холивудският ас поканил него и приятеля му в апартамента си да гледат филм. След като отишли, Спейси вместо обещаното заглавие, пуснал гей порно. Доус твърди, че носителят на два "Оскар"-а, направил коктейли и се държал много внимателно. В един момент сложил ръка на лявото му бедро и я задържал 30-45 секунди. "Мислех, че е леко неудобно. Не се чувствах застрашен, но ми хрумна, че това е сексуален намек. Замръзнах. Нищо не се случи и продължих напред", казал мъжът в показанията си. Той уточнява, че свидетелства по свое желание и не се чувства притиснат от никого. В момента живее в Бразилия със съпругата и децата си.

Антъни Рап

Снимка: Getty Images

Спейси поискал Доус да посочи приятеля, който е бил с него по време на предполагаемия инцидент. Рап обаче скочил с довода, че Доус не е е длъжен да казва името му, защото той доброволно се е явил да свидетелства и не е бил принуждаван. Съдията тепърва ще се произнесе относно това.

Въпросният Рап на няколко пъти отлага дела, в които трябва да даде показания, последното е било на 14 януари, факт, който изнервя Спейси и адвокатите му.

"За съжаление през последния уикенд имах кашлица и симптоми на настинка. В понеделник бях прегледан от отоларинголог, който заподозря диагноза Covid -19 и направи PCR тест. Днес получих отрицателен резултат, но кашлицата ми продължи да се влошава", оправдал се той пред съда. Адвокатите на Спейси възразиха срещу отлагането, имайки предвид че за пореден път го прави, а това забавяне причинява вреди на клиента им.

Наскоро Спейси се върна специално от Хърватия, където снима филм, в който играе Франьо Туджман, за да се яви на дело, което Рап отложил.

Сега на него самия му се налага да отсъства заради "медицинска процедура" и няма да бъде на разположение да дава показания за неопределен период, е написал адвокатът му в писмо до съдията миналата седмица.

Снимка: Getty Images