Холивудската звезда Оскар Айзък влиза в няколко роли, носи наметало и говори с британски акцент в "Лунен рицар", най-новата супергеройска поредица от Вселената на "Marvel".

Сериалът на Disney+ е за не толкова известен герой от комиксите, но в него Айзък се превъплъщава "в поне четири личности".

"Това бе част от предизвикателството и вълнението, възможността да покажа толкова много аспекти на една личност и наистина да изследвам буквално и символично различните идентичности, които носи", каза актьорът пред Ройтерс на премиерата на сериала в Британския музей в четвъртък.

За разлика от комикса, в който алтер-егото на Лунния рицар е Марк Спектор, Айзък играе служителя в магазин за подаръци Стивън Грант. Лондончанинът, който не спи, страда от дисоциативно разстройство на идентичността и е преследван от спомените за Спектор.

Итън Хоук се превъплъщава в злодея Артър Хароу. Айзък убеждава Хоук да приеме ролята. "Срещнах го в кафене в Ню Йорк и той ми каза, че работи по този проект и че има нужда някой да бъде с него. "Отговорих му - Добре, направи ми предложение", каза Хоук.

Снимка: Getty Images

В поредицата, режисирана от египтянина Мохамед Диаб, е и последната роля на френския актьор Гаспар Юлиел, който почина на 19 януари тази година след инцидент на ски писта във френските Алпи, предава БТА.

Премиерата на продукцията е насрочена за предпоследния ден от месеца - 30 март, като епизодите ще се излъчват по платформата Disney+

Итън Хоук

Снимка: Getty Images