Група "Остава" дават нов живот на култовата си песен "Лондон? Париж? Берлин?" с видео заснето в Дом на културата "Емануил Манолов" в Габрово, от където тръгва и пътят на легендарната банда. Песента, която е част от албума "Моно" (2004) всъщност никога до сега не е излъчвана в радио и телевизионния ефир, но е една от любимите на феновете им и винаги присъства в сет листите на концертите им.

Почитателите им ще я чуят и на концерта тази събота, 6 ноември в "Sofia Live Club".

Идеята на клипа е и да представи и архивира по иновативен визуален начин интериора на Дом на културата "Емануил Манолов" гр. Габрово. Автор и продуцент е Росина Пенчева, която заедно с "Urban Tapes" обединяват сили, за да създадат мултивизуален продукт във вълнуващия интериор.​​​​​​​ Проектът е съфинансиран от "Програма Култура​​ ​на Община Габрово"

"Наложената практика е сградата да бъде представяна само с кадри на нейния екстериор, но интериорът ѝ е не по-малко забележителен. Предвид предстоящото му реновиране целта е да се съхрани и представи актуалната визия на Дома с акцент върху архитектурните елементи", споделят създателите на видеото и главни участници в проекта Боян и Самуил от музикалната платформа "Urban Tapes".

"Идеята на проекта е да представи Дом на културата като средище, което е било вдъхновяващо за музиканти, артисти и талантливи хора. Група "Остава" се завръща близо 30 години по-късно в Габрово, за да изпълни с присъствието си мястото и то да бъде запаметено подобаващо", разказват още те.