Барби е емблематична играчка, а кралица Елизабет е икона, така че не е изненада, че Mattel създаде кукла по подобие на монарха като част от тяхната серия Tribute.

Вдъхновена от една от най-емблематичните визии на кралица Елизабет II Барби носи елегантна рокля в цвят слонова кост и синя панделка, украсена с декорации по поръчка. Нейният кралски ансамбъл е завършен със зашеметяваща тиара — реплика на короната с ръбове на кралица Мария, която кралица Елизабет носеше на сватбата си с принц Филип. За съжаление, куклата бързо се разпродаде онлайн, но има много налични в eBay.

Известно е, че кралицата почти винаги има кутии с шоколад наблизо, когато посреща гости, така че е подходящо Cadbury да пусне ограничено издание шоколадово блокче, за да отпразнуват юбилея. Всяко шоколадче има отличителен печат на одобрение, отразяващ дългогодишната връзка между Cadbury и монархията.

Снимка: Скрийншот "People"

Cadbury също така пусна кутии Jubilee Cadbury Roses, украсени с царствена червена и диамантена корона.

 

Снимка: Скрийншот "People"

Кралица Елизабет рядко може да бъде забелязана без дамската си чанта. Сега марката, която стои зад нейните предпочитани модели, е разровила архивите си, за да пусне изделие с нов поглед върху винтидж стила, в чест на най-известния си клиент.

Вдъхновена от историческите 70 години на трона на монарха, чантата Launer's Jubilee Bag (3385 долара) се основава на стил, който те пуснаха през 1972 г. - такъв, който самата кралица носеше.

Снимка: Getty Images

Въпреки че според последните слухове кралица Елизабет е спряла да пие ежедневното си мартини, изглежда е редно да се вдигне тост за Нейно Величество с уиски, специално приготвено за нейния платинен юбилей. Английският Royal Platinum Jubilee (93 долара) е едномалцов продукт, произведен от най-добрите дъбови бъчви, който кой ли не би поискал да усети с езиковите си рецептори.

"Floris London" отбелязват, че те са "британските семейни парфюмеристи от 1730 г.", така че е резонно да имат аромат, който да бъде празник и пиршество на платинения юбилей. Platinum 22 (310 долара) е "вдъхновен от красивите градини на Нейно Величество, които заобикалят нейните резиденции в Обединеното кралство" с нотки на овес, лайм, роза и черен чай.

Какво е по-британско от време за чай? Сервирането на топлата напитка в чаша и чинийка в комплект със заглавие "Fortnum & Mason's Platinum Jubilee" за 93 долара.  

Ако искате по-силна доза кофеин сутрин, се ободрете с чашата за кафе Platinum Jubilee Edition на Ема Бриджуотър за 28 долара. 

Магазинът на Royal Collection е пълен със специални артикули за платинения юбилей на кралицата, включително комплект сувенирни лъжици (44 долара), които ще бъдат добре дошло допълнение към колекцията на всеки кралски фен.

А в тази книга са събрани снимки, които илюстрират запомнящи се събития от управлението на най-дългогодишния монарх на Великобритания. Възхитително неформалните семейни снимки на кралицата като младо момиче, като млада съпруга и майка, на почивка и наслаждаваща се на компанията на своите деца и кучета, плюс изображения от официалния живот на монарха.