Netflix излъчи финалните три епизода от документална поредица за британския принц Хари и съпругата му Меган в четвъртък, предават редица чуждестранни медии.

В новите серии херцозите на Съсекс говорят за своите битки с медиите и обясняват защо се оттеглиха като работещи членове на кралското семейство.

"Вярвам, че съпругата ми претърпя спонтанен аборт заради това, което "Mail" ѝ причини", казва принцът, визирайки британския таблоид "Daily Mail". "Проследих всичко. Знаем ли сега с абсолютна сигурност, че спонтанният аборт е причинен от това? Разбира се, че не, но имайки предвид стреса, който това ѝ причини, безсънието и конкретния момент от бременността - седмицата, в която беше тя, мога да кажа, че спонтанният аборт бе причинен от това, което се опитваха да й направят."

"Беше трудно. Особено времето, прекарано в чатове с брат ми и баща ми, които бяха много фокусирани върху едно и също погрешно тълкуване на цялата ситуация. Така че никой от нас наистина не искаше да говорим за тези неща по време на погребението на дядо ми. Но го направихме. Трябваше да се примирим с факта, че вероятно никога няма да получим истинско обяснение или истинско извинение. Жена ми и аз бяхме решени да продължим. Фокусирани сме върху това, което ни предстои."

Снимка: АР/БТА

"И двамата с Уилям видяхме какво стана в случая с баща ни и сключихме споразумение, че никога няма да позволим това да се случи с нас. Бих предпочел да бъда унищожен в пресата, отколкото да играя тази игра или да участвам в такива пазарлъци. И когато видях, че брат ми копира същото поведение, което двамата си бяхме обещали никога да не споделяме, това разби сърцето ми."

"Всеки в тази система, независимо дали от моите роднини, или от персонала, е пропуснал огромната възможност, предоставена от съпругата ми, и не е предположил докъде може да стигне това в световен мащаб."

"Всеки път, когато история за някой от семейството изскочи за миг в медиите, кралското семейство скача: Това трябва да го разкараме!", казва Меган. "Не може да има само статии за недвижими имоти на началната страница на уебсайт или на първа страница във вестника - там обезателно трябва да се появи нещо за някого от кралското семейство. Когато кацнахме в Канада и с един от охранителите, който беше с Хари отдавна, тези момчета бяха толкова прекрасни, та аз просто се сринах в ръцете му и се разплаках. Отроних: "Постарах се толкова много."

Снимка: АР/БТА

"Проблемът възниква, когато някой външен влезе в семейството чрез брак и трябва да е само странична фигура, но започне да краде светлината на прожекторите или да върши работата си по-добре от родените за това. Ето това разстройва роднините ми, това променя баланса", казва Хари, цитиран от БТА. "Чувствах се наистина откъснат от останалата част на семейството си, което беше интересно, защото тях ги е грижа как изглеждат нещата отвън, а не как се чувстваш отвътре. А от това лъха студенина - и отвън, и отвътре. От години се подготвяхме да напуснем. Искахме да избягаме от очаквания обществен интерес, който пресата проявява към всеки елемент от живота ни. Техният аргумент е, че ако имате дори 1 процент обществено финансиране на която и да е част от живота си, тогава може безпрепятствено да се проявява обществен интерес и да се нахлува във всеки аспект на личното ви пространство."

"През 2018 г. вече бяхме говорили за евентуално преместване в Нова Зеландия, но това не се осъществи. Тогава, в началото на 2019 г. обсъдихме цялостна концепция за преместване в Южна Африка и нашата евентуална подкрепа на благотворителни организации и каузи в Африка. Дворецът ни разреши да се преместим в Южна Африка. Канцеларията на баща ми знаеше за това, канцеларията на брат ми знаеше за това и канцеларията на баба ми знаеше за това. Никой друг не знаеше. Това беше до голяма степен вътрешен документ. Никой друг не знаеше. Обаче изтече във вестник "Таймс" и след това целият план беше отменен, защото стана публичен дебат. Веднъж, след като подобни планове станат публичен дебат, в 9 от 10 случая те се провалят", допълва Хари.

Снимка: Netflix