Има нещо у Кейт Бланшет, което притегля погледите към нея така, както магнитът привлича метала. Обаянието ѝ е толкова силно, че хорските очи с нежелание се извръщат настрани. Тя категорично е една от най-елегантните жени на Холивуд, с осанка и класа, които не се постигат, трябва да се родиш с тях.

Вижте снимките >>

Сега обаче сп. "Harper"s Bazaar" е решило да покаже 50-годишната актриса в съвсем различна светлина - такава каквато не сме я виждали досега. Блондинката краси декемврийския брой на изданието, а поводът е отличието за филантроп, което тя получи на наградите "Жена на годината", организирани от списанието.

За впечатляващата фотосесия Бланшет е облечена в дрехите на една от любимите си марки, а именно Armani. Тя неведнъж се е появявала на червения килим, облечена в спиращи дъха тоалети, изработени от модната къща. Можем дълго да изброяваме различните ѝ визии през годините, оставили траен спомен в съзнанието на мнозина, но засега ще се въздържим.

Вместо това ще насочим светлините на прожекторите към едно от облеклата, които носи за страниците на "Harper"s Bazaar". Става въпрос за дръзка черна рокля с дълги ръкави, дълбоко V-образно деколте и цип в предната част, която е обсипана с камъни. Дрехата е съпоставима единствено с изяществото на нощното небе, приютило безброй блестящи звезди в себе си. На кадъра визията на Кейт е допълнена само от чифт ефектни обеци, без други излишни аксесоари, а скъсената ѝ руса коса е обърната назад, карайки я да изглежда по-решителна от всякога.

И макар почитателите ѝ да са на мнение, че носителката на "Оскар" е олицетворение на великолепието, неотдавна в свое интервю тя самата призна, че предпочита да не се гледа в огледалото. Нещо повече - в австралийския ѝ дом има само едно огледало, което стои в банята.

Бланшет сподели, че начинът, по който изглежда на различни събития, се дължи на цял екип от хора, изпипващи работата си до последния детайл.

"Прекрасна илюзия", бе определението, което даде за визиите си на официалните изяви. 

Всъщност, актрисата не е типичната звезда, защото предпочита да не гледа филмите със свое участие, понеже го определя като мъчително занимание. Също така не чете публикациите за себе си в таблиодите... Никога! Живее живота си по свои правила, но все пак спазва законите в Холивуд и уверено носи короната на славата, макар нейната тежест.