Лари Кинг изгради наистина легендарна кариера в телевизионната журналистика. Той е бил водещ на 50 000 интервюта, а на стола за разговор пред него са сядали много знаменитости - от президенти, до анимационни герои. Именно това е причината, след смъртта на иконичния тв водещ, десетки известни личности да споделят своите снимки и спомени от познанството си с него в социалната мрежа.

Бившият президент на САЩ Бил Клинтън сподели, че е бил интервюиран от Лари Кинг над 20 пъти и ще запомни легендарния водещ като човек "със страхотно чувство за хумор и удивителен интерес към хората".

Певицата и актриса Бет Мидлър сподели, че Кинг е бил "невероятен журналист и великолепен слушател".

Актрисата и продуцент Рийз Уидърспун казва, че е била "щастливка да бъде интервюирана от него и да се запознае от първо лице с уникалния му стил".

Легендата в баскетбола Меджик Джонсън възхвалява Кинг, който винаги е бил "добре подготвен, задавал е интелигентни въпроси и винаги правеше интервютата едновременно забавни и сериозни".

Радио и тв водещият Райън Сийкрест нарече Лари Кинг "скъп приятел и ментор", който е бил истинско "американско съкровище".

Певицата и актриса Барбра Стрейзънд също се сбогува с Лари Кинг, публикувайки тяхна снимка с посланието "Той бе единствен по рода си".

Знаменит е постът на колежката на Лари Кинг и много обичана тв звезда Опра Уинфри. Тя публикува кадър, на който двамата с Лари седят на маса в телевизионно студио с думите:

"Винаги е било удоволствие да седя на твоята маса и да слушам историите ти. Благодаря ти, Лари Кинг!"

Постове в Twitter, посветени на телевизионният водещ пуснаха дори жабокът Кърмит, както и герои от анимацията Arthur, които също са били събеседници на Лари Кинг.

Не на последно място по важност, разбира се, е и постът на рапъра 50 Cent, който публикува послание и общ кадър с легендата на телевизионната журналистика.

Лари Кинг почина на 23 януари тази година в болница в Лос Анджелис, където бе настанен заради продължително боледуване. Той бе на 87 години.