Звездата от хитовия сериал "Отчаяни съпруги" Фелисити Хъфман за първи път разказа в интервю как скандалът с полицейската операция "Varsity Blues" й се е отразил, признавайки, че се чувства така, сякаш "старият й живот е умрял".

61-годишната актриса, която се подготвя да играе на лондонската театрална сцена в постановката "Hir", в която влиза в образа на радикална майка на транссексуален син, обсъди завръщането си към професията пред "The Guardian".

Пиесата бележи завръщането на Фелисити към актьорството, след като през 2019 г. тя беше вкарана в затвора за 11 дни, след като подкупи служители на колеж с 15 000 долара, за да подправят резултатите на дъщеря й на SAT изпитите.

Обсъждайки как се чувства за това, че публиката е наясно с процеса и осъдителната й присъда, Фелисити каза: "Влизам в стаята с този товар. Направих го. Черно и бяло е“.

Фелисити каза, че "все още се учи" как да се справя след изпитанието, но добавя, че се чувства "благодарна, че е тук" и е щастлива, стига семейството й да е добре.

Снимка: Getty Images

Изданието съобщава, че Фелисити "почти не е работила", откакто е била в затвора, и размишлявайки върху промяната в кариерата си, тя каза: "Наскоро направих пилотен проект за ABC, който не беше приет. Беше трудно. Нещо като че старият ти живот е умрял и ти си умряла с него. Имам късмета да имам семейство, любов и средства, така че имах къде да бъда."

Обсъждайки за реакцията, с която се е сблъскала след избухването на скандала, Фелисити споделя, че докато някои хора са били мили с нея, други не.

Сред хората, които са я подкрепили, е американският драматург Дейвид Мамет, който написа отворено писмо, в което казва, че тя е трябвало да получи т.нар. Тексаска присъда, което по същество означава: невинна, но няма да го прави отново.

Фелисити е откровена, че е било "мило и смело" от страна на Дейвид да я защити, но не казва дали е съгласна с присъдата му или не.

През декември миналата година Фелисити най-накрая наруши мълчанието си относно скандала, като каза, че е чувствала, че "няма друга възможност", освен да наруши закона.

Фелисити беше осъдена да заплати 30 000 долара глоба и прекара 11 дни в затвора, след като беше обвинена в измама.