Актрисата Фелисити Хъфман разказа за ролята си в скандала, в който се забърка с приемните изпити на дъщеря си.

Заради случая попадна във федерален затвор, и заяви пред филиала на CNN "KABC", че "имала чувството, че трябва да даде на дъщеря си шанс за бъдеще", в превод - да наруши закона. Звездата от "Отчаяни съпруги" и носителка на "Еми", е сред 33-те заможни родители, арестувани в рамките на операция "Varsity Blues" и обвинени в заговор с цел децата им да бъдат приети в колеж.

Според CNN тя е обвинена, че е платила 15 000 долара на организатора, за да повиши резултатите на дъщеря й на изпита SAT. Актрисата се призна за виновна в заговор за извършване на измама.

"Имах чувството, че ще бъда лоша майка, ако не го направя", каза Хъфман пред "KABC" тази седмица. "Така че - направих го." Въпреки това Хъфман обясни, че е размисляла дали да го стори, докато е карала дъщеря си да се яви на теста.

Тя заяви, че се срамува от постъпката си и се извини на "учениците и семействата, които се жертват и работят наистина усилено, за да стигнат до мястото, където отиват законно". На съпруга ѝ, актьора Уилям Х. Мейси, не е повдигнато обвинение.

Фелисити Хъфман и съпругът ѝ Уилям Мейси пристигат в сградата на американския съд "Джон Мокли" за изслушването на Хъфман за ролята ѝ в скандала с приема в колеж, септември 2019 г.

Снимка: Getty Images

Консултантът по приема на ученици Рик Сингър пък бе осъден в началото на година на 3 години и половина затвор. Припомняме, че и Фелисити бе осъдена, но през 2019 г. на 14 дни затвор, една година пробация и 250 часа общественополезен труд. Наложена ѝ бе и глоба в размер на 30 000 долара.