Искът, който подаде певицата Каси за побой и насилие от страна на музикалния продуцент Шон "Диди" Комбс, бе отхвърлен, съобщава "Daily Mail".

"Съгласно споразумението между страните, искът е отхвърлен без разходи или такси за никоя от тях", заяви съдът в Ню Йорк по-рано тази седмица, съобщи таблоидът TMZ, след изнесени за него юридически документи.

Тъй като отхвърлянето на иска е извършено с предубеждение, Каси няма да може да заведе дело втори път. Според адвокатът й споразумението е било обявено наскоро. В изявлението му се казва, че двамата с Шон са постигнали пакт "по взаимно съгласие". Все още не е ясно какво включва той. "Реших да разреша този казус по приятелски начин при условия, при които имам известна степен на контрол", каза Касандра Вентура от своя страна пред медиите. "Искам да благодаря на семейството си, на феновете и на адвокатите си за тяхната непоколебима подкрепа."

Вижте снимки на Каси >>

Шон "Диди" Комбс също се съгласи с нея и й пожела "всичко най-добро". Припомняме, че след като Вентура подаде иск за физически тормоз адвокатът на Шон - Бен Брафман, веднага побърза да отрече обвиненията. В изявлението си той каза, че през последните шест месеца Касандра упорито е искала 30 млн. долара, като същевременно е заплашвала да напише книга за връзката си с Комбс. Той определи исканията й като "откровено изнудване".

По думи на певицата, за да си мълчи, рапърът й бил предложил осемцифрена сума, която тя отхвърлила. 

Припомняме, че в съдебния иск R&B звездата твърдеше, че Комбс се е опитал да я дрогира и насилва, скоро след като се е запознала с него и е подписала договор с лейбъла му през 2005 г., когато е била на 19 години, а той - на 37. Вентура, която сега е на 37 години, твърди още, че Комбс, който вече е на 54, е започнал да злоупотребява с нея веднага след началото на връзката им през 2007 г.

В документите си Каси посочи още, че се е опитвала да прекрати тези отношения чак през 2018 г., но Шон я е принудил да не го прави.

Иначе той е сред най-влиятелните хип-хоп продуценти през последните три десетилетия. Основател е на Bad Boy Records и е трикратен носител на "Грами".