Певецът и китарист Отис Рединг Трети, син на легендарния соул музикант Отис Рединг Джуниър, почина от рак на 59-годишна възраст, съобщи АП, позовавайки се на семейството на изпълнителя.

Когато баща му загива в самолетна катастрофа през 1967 г., Рединг е едва на 3 години. Повече от десетилетие по-късно той и брат му Декстър сформират фънк групата "Дъ Редингс", която издава шест албума през 80-те години на миналия век.

"Семейството на Отис Рединг Трети с мъка потвърждава, че той загуби борбата с рака снощи", каза сестрата на покойния певец Карла Рединг-Андрюс в изявление, публикувано във Фейсбук страницата на семейната благотворителна организация "Фондация "Отис Рединг".

Въпреки че парчета като "Remote Control" и "Call The Law" на група "Дъ Редингс" се изкачват в музикалните класации на "Билборд", братята Рединг така и не успяват да достигнат успеха на баща си.

Рединг продължава да се занимава с музика, дори след като групата издава последния си албум през 1988 г. Той участва в европейското турне на соул певеца Еди Флойд, под чието наставничество изпълнява песни на баща си, сред които известната "(Sittin' On) the Dock of the Bay".