Момичето на Джеймс Бонд от филма "Голдфингър" - британската актриса и модел Маргарет Нолан, е починала на 76 години, съобщи в Туитър режисьорът Едгар Райт, цитиран от Лента.

"Работих с нея миналата година...Беше много весела и умна и както можете да предположите, имаше много удивителни истории. Щастлив съм, че я познавах", написа Райт.

Причината за смъртта ѝ не се посочва.

Синът на актрисата Оскар Дийкс потвърди пред британския в."Мирър", че Нолан е починала в понеделник, 5 октомври, пише БТА.

В "Голдфингър" (1964 г.) Нолан играе ролята на Динк, масажистка на Бонд.

Появява се и като модел, боядисан в златно.

Актрисата е снимала и с "Бийтълс" в "Нощ след тежък ден", играе в "Никакъв секс, моля, ние сме британци", "Великият инквизитор", в сериала "Завръщане в Брайдсхед" и други.

Снимка: Twitter

Embed from Getty Images

Маргарет Нолан в британския сериал "Хю и аз"

Маргарет Нолан е второто "момиче на Бонд", което ни напусна в рамките на около месец. На 10 септември стана ясно, че е починала британската актриса Даяна Риг, която изигра ролята на единствената жена, омъжила се за легендарния Агент 007. Тя се прослави в шпионския трилър "В служба на нейно величество", а за съвременните киномани е известна с превъплъщението си в образа на Олена Тирел от "Игра на тронове".