Актьорът Джеймс Каан, известен с ролята си на Сони Корлеоне в "Кръстникът", почина в сряда на 82-годишна възраст, съобщи семейството му в четвъртък, пише сп. "Форбс".

Семейството на Каан не съобщава причината за смъртта, а съобщението от тях гласи:

"С огромна тъга ви съобщаваме, че Джими почина на 6 юли вечерта. Семейството оценява голямата любов и искрените съболезнования и ви моли да продължите да уважавате личния му живот в този труден момент. Край на туита".

Каан е роден в Ню Йорк и става най-известен с ролята си на Сони Корлеоне в "Кръстникът" на Франсис Форд Копола . През 1972 г. той е номиниран за "Оскар" за най-добра поддържаща мъжка роля за превъплъщението си.

Въпреки че героят му умира в първия филм, той се появява в епизодична роля в продължението "Кръстникът - част II".

Един от първите големи филми за пробив на Каан е уестърнът "Ел Дорадо", в който участва и Джон Уейн.

През 1990 г. играе заедно с Кати Бейтс във филма на ужасите по Стивън Кинг "Мизъри". Сред хитовете на Каан са и филмите "Песента на Брайън" и "Недостижимият мост".

Снимки на угасналата в сряда звезда ВИЖТЕ ТУК>>

През 2003 г. той се представя на новото поколение във филма "Елф", където играе Уолтър, твърдоглав "палав" изпълнителен директор на книжарница, който се събира със сина си Уил Ферел. Филмът се превръща в модерна коледна класика. За последен път Каан се появява през 2020 г. в телевизионния филм JL Family Ranch: Сватбеният подарък. Каан има пет деца, сред които е и актьорът Скот Каан.