Откриха китара на Джон Ленън, която се считаше за изгубена в продължение на 50 години. Инструментът е използван в някои от емблематичните песни на четворката като "Help!", "It's Only Love" и "Norwegian Wood (This Bird Has Flown)".

Музикалният инструмент е бил открит случайно на тавана на възрастна двойка. Сега той ще бъде изложен на търг, а специалистите очакват цената да надмине колосалните 600 000 паунда, съобщава CTV News. 

Ринго Стар, барабанистът на легендарната група, лично се свързал с аукционната къща, за да се порадва на ценната китара на Ленън.

"Получихме обаждане от едно семейство. Синът каза, че родителите му са възрастни и се местят в нов, по-малък дом. По време на преместването открили китарата, която знаели, че притежават, но в един момент решили, че са изгубили някъде. Може би това е последната възможност на феновете да притежават нещо, което е било на Beatles. Джон Ленън е свирил на тази китара, също и Джордж Харисън. А съвсем наскоро я показахме и на Ринго Стар, защото и той искаше да бъде част от това", обясни съоснователят на аукционната къща.