Двама текстописци оттеглиха съдебен иск, заведен срещу носителката на награди "Грами" Тейлър Суифт по обвrнeния, че е копирала техни строфи в хита си "Shake It Off", пишат чуждестранните медии, като цитират съдебни документи.

Песента на американската изпълнителка беше номер едно през 2014 г.

Ищците Шон Хол и Нейтън Бътлър казаха пред федерален съдия в Лос Анджелис, че ще се откажат от заведеното през 2017 г. дело. То няма да може да бъде внесено отново, ако двамата ищци впоследствие променят мнението си.

Процесът трябваше да започне на 17 януари.

От съдебните документи, внесени съвместно от адвокатите на мъждте и този на музикалната звезда, не става ясно дали е сключено споразумение. Представителите на двете страни не отговориха на запитвания за повече информация по случая.

Според тъжителите в песента си "Shake It Off" музикалната звезда е заимствала фрази от написаната от тях "Playas Gon' Play". Парчето, създадено от Хол и Бътлър, е изпълнено от R&B групата 3LW и излиза през 2001 г., като влиза в класацията Hot 100 на "Billboard".

Съдия отхвърли делото през 2018 г., но апелативен съд в САЩ го възобнови през 2019 г.

През август Тейлър Суифт каза пред съда, че никога не е чувала песента на групата 3LW, преди да напише своята.

Според Хол и Бътлър приликата между текстовете е прекалено голяма, за да става въпрос за съвпадение, предава БТА. Те настояваха за финансово обезщетение, но без да се споменава сумата. 

Снимка: Getty Images