В свят на скандали, разводи и материализъм, понякога имаме чувството, че истинската любов е само в книгите и филмите. Хората се влюбват и разлюбват по-бързо от смяната на времето този месец. Затова и 40-годишни бракове ни се струват невероятно явление.

Такъв е случаят на Ози и Шарън Озбърн. В началото на юли те ще отпразнуват четвърто десетилетие заедно, желаещи да подновят своите брачни обети на остров Мауи, Хавай. Хеви метъл звездата все още се възстановява след тежката си операция, но е твърдо решен да направи този жест за своята половинка.

Вижте снимки >>

Но любовта е като розата - красива и с много тръни. Двойката преживява колкото хубави, толкова и лоши моменти. А общата им история започва през 1970 година, когато Шарън е едва на 18 години, а той все още е женен за Телма Райли. Запознават се, когато Ози отива в офиса на баща ѝ, който по онова време е мениджър на групата "Black Sabbath". И не, искрите между тях не прехвърчат от пръв поглед.

"Бях свикнала с американски артисти, които бяха много спретнати и миришеха добре. Изведнъж дойдоха тези космати, странни мъже от северна Англия, които се обличаха по начин, който не бях виждала преди. Притеснявах се от тях", казва Шарън за първата си среща с Ози и групата.

Снимка: Getty Images

По-късно мнението ѝ за тях се променя драстично. Случва се, когато отива с баща си на техен концерт в Лондон, който я оставя изумена не само от тях като изпълнители, но и от самата музика, която правят. Отношенията им остават приятелски до 1979 година. Тя признава, че онова, което я е привлякло у него, са хуморът, талантът и чувствителността му.

Телма Райли се развежда с Ози през 1982 година не заради Шарън, а заради проблемите му с алкохола. През същата година двамата влюбени се женят, а по-късно стават родители на дъщерите си Ейми и Кели, и на сина си Джак.

Още от самото начало не им е лесно. След развода той оставя децата си изцяло на грижите на майка им, заради тогавашното си състояние. От своя страна Шарън се скарва с баща си заради дългове в продуценската компания. Не е в добри отношения и с майка си, и с брат си.

Снимка: Getty Images

"И двамата започнахме с нищо. Той нямаше семейство, нито аз. Бяхме сами срещу света и победихме", споделя тя.

Зависимостите му също не действат добре на връзката им. През 1989 година Ози едва не убива съпругата си в пияно състояние. Полицията го арестува, но не го вкарва в затвора. Вместо това е подложен на шест-месечно лечение в клиника. Половинката му обаче е твърдо решена да не се развежда с него, вместо това го пита дали иска да причини болка на двама им и децата им с тази зависимост, опитвайки се да го накара да осъзнае грешката си. Ози успява да влезе в правия път и дълго време всичко изглежда наред.

През 2016 година фронтменът на "Black Sabbath" ѝ изневерява. Болката, която тя изпитва, е неописуема, затова временно се разделя с него. През 2017 подновяват обетите си.

"Това е спънка по пътя. Някои дни са хубави, други ужасни и такива, в които се отдалечавате за известно време. Но после винаги се намирате", казва Ози в шоуто "Добро утро, Америка".

Скорошната операция на врата, през която преминава певецът, е поредното препядствие пред семейството им.

Снимка: Getty Images

"Той лежеше бял като платно, с високо кръвно. Помислих си, че ще го изгубя", разказва водещата на "The Talk".

За щастие, процедурата минава успешно и двойката има намерение да отпразнува 40 години от своята сватба. Независимо от проблемите, те продължават напред, все така неразделни. Показват всеки ден на децата си, на света и на самите себе си, че истинската любов си струва да се изживее, независимо колко труден е нейният път.

Снимка: Getty Images