Британският рокаджия Ози Озбърн обяви първата си колекция от незаменими токени (NFT), наречена Cryptobatzs, съобщи "New Musocal Express".

Тя ще появи през януари 2022 г. и ще включва 9666 уникални токена, създадени лично от музиканта.

Колекцията ще бъде новаторска за пазара на NFT. Според официалното прессъобщение всеки от токените ще предостави на притежателите си уникална възможност да създадат допълнителен NFT чрез активиране на специална опция, която ще позволи на техния токен да вземе друг NFT от криптопортфейла им и след това да "мутира" в нов оригинален токен.

"Дълго време се опитвах да вляза в света на NFT. След няколко неуспешни опита да си купя токен Bored Ape, помолих съпругата ми Шарън да ми го подари за Коледа. Тя обаче отказа и аз реших да създам свои собствени незаменими токени", споделя Ози Озбърн.

Незаменимият токен представлява вид криптографски токен, своеобразен заместител на ценните книжа на дигиталния пазар, предава БТА. За разлика от повечето криптовалути, които могат да се обменят за други криптовалути или да се изразходват за определени стоки, NFT имат колекционерска стойност, припомня изданието.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos