Година след като получи наградата "Златен бог" на сп. "Метъл хамър" заедно с останалите членове на легендарната група "Блек Сабат", рокаджията Ози Озборн ще бъде удостоен индивидуално с почетното отличие, съобщи Контактмюзик, цитиран от БТА.

"За мен е огромна чест, че ще получа втора награда "Златен бог", след като миналата година бяхме удостоени с нея заедно с Гийзър Бътлър и Тони Айоми. Феновете, които подкрепят мен и музиката ми, правят това отличие толкова специално. Ще се видим скоро", споделя 69-годишният Озборн, известен с прозвището Принц на мрака.

Сред предишните носители на наградата са покойният фронтмен на "Моторхед" Леми Килмистър, Дейв Мъстейн от "Мегадет", Роб Зомби.

Ози Озборн ще получи почетния приз на церемонията за отличията "Златни богове" на сп."Метъл хамър", които ще бъдат раздадени на 11 юни в Лондон. Водещ на шоуто ще бъде вокалът на "Хейтбрийд" Джейми Джаста.

Сред номинираните за наградите са британските величия на тежката музика "Джудас прийст". Роб Халфорд и компания ще се съревновават за отличието за най-добра британска група. В категорията са номинирани още "Крадъл ъв филт", "Ейлсторм", "Роло Томаси" и "Аскин Аликзандрия".

С номинации за най-добра международна група са "Стоун сауър", "Тривиум", "Паркуей драйв", "Мерилин Менсън" и "Арк енеми".

Носителите на приза за най-добра група на живо ще бъдат избрани измежду "Сабатон", "Лакуна койл", "Конвърдж", "Кенибъл корпс" и "Солстафър", припомня изданието.