След като световните медии излязоха с новината, че три бивши танцьорки от балета на Лизо я съдят за тормоз, дискриминация и създаване на враждебна работна среда, още хора, които са били част от обкръжението й, излизат с нови факти за скритата и токсична страна на характера й.

Режисьорката София Нали Алисън определи певицата като нарцисист и човек, който постоянно тормози всички около себе си. Тя сподели, че е имала "удоволствието" да работи с Лизо покрай заснемането на документален филм, през 2019 г. Именно в този период тя видяла истинското й лице.

"Лизо създава изключително токсична и враждебна работна среда и подбива работата, труда и авторитета на останалите тъмнокожи жени, които са свързани с работния процес. Тя е нарцисист и е изградила бранда си на основата на лъжи. Бях щастлива, че мога да подкрепя и защитя друга тъмнокожа жена посредством този документален филм, но по време на процеса бързо разбрах, че нейният образ и посланията й са просто фасада. Заставам зад танцьорките и зад всеки, който е имал същото изживяване, докато е работил с нея и екипа й. Подобни трудови условия не са ок", споделя номинираната за "Оскар" режисьорка.

Алисън обяснява, че по време на снимките средата до такава степен е била токсична, че след двуседмична работа тя се е оттеглила от проекта.

Режисьорката София Нали Алисън, която също обвини Лизо в създаване на токсична, работна среда

Снимка: Chris Pizzello-Pool/Getty Images

Падението на Лизо върви с пълна сила, но до този момент нито тя, нито друг човек от екипа й са коментирали скандалите, в които е замесено името й. Родена като Мелиса Джеферсън, певицата изгради имидж на човек, който се харесва такъв, какъвто е, което я превърна в идол за милиони пищни дами по света.

"Ако не харесвате музиката ми, добре, Ако не харесвате песните ми, добре. Но много хора не ме харесват заради начина, по който изглеждам. Независимо колко позитивна енергия отправяш към света, винаги ще има хора, които ще кажат нещо, с което да те обидят", е споделяла Лизо в личните си профили в социалните мрежи.

Тя се превърна и в икона за феминистките, споделяйки, че в музикалната индустрия има двоен стандарт към изпълнителките, в зависимост от това как изглеждат. Е, по всичко личи, че Лизо не следва собствените си съвети и от думите на хора от екипа й, тя е не по-малко злобен човек от троловете, които я нападат с подигравателни коментари в мрежата.