Парис Джексън - дъщерята на покойния крал на попа Майкъл Джексън, отхвърли слуховете, че е направила опит да сложи край на живота си, пишат редица британски медии.

Вижте снимки >>

В гневен туит, използвайки нецензурни думи, 20-годишната актриса и модел е обвинила в лъжа сайта TMZ, който разпространи новината, че е била приета в болница в събота сутринта, след като е направила опит за самоубийство в дома си в Лос Анджелис, съобщиха в. "Индипендънт" и в. "Сънди мирър", цитирани от БТА. Като причина изданието посочва документалния филм "Да напуснеш Невърленд". В продукцията фигурират разказите на Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък, които обвиняват Майкъл Джексън в педофилия.

Друг пост на Парис Джексън в Туитър гласи: "Лъжи, лъжи, лъжи и пак лъжи".

Сайтът, съобщил, че щерката на Джако е опитала да сложи край на живота си, се позовава на "семейни източници" и "запознати източници", според които тя е била задържана принудително за 72 часа.

След излъчването на документалния филм "Да напуснеш Невърленд" източник от обкръжението ѝ разкри, че Парис се притеснява как продукцията ще се отрази върху бъдещето ѝ като актриса. Според него тя се опасява, че заради новите обвинения срещу баща ѝ режисьорите ще се страхуват да ѝ предлагат роли, защото името ѝ може да отблъсне зрителите.

Публичното становище на Парис Джексън по въпроса с документалния филм беше, че не е нейна работа да защитава наследството на баща си, както и че други "носят факлата", а тя ги подкрепя.

Друг неназован източник, цитиран от сайта Wrap, посочва, че Парис Джексън е претърпяла незначителен инцидент, който е наложил кратко медицинско лечение, както и че тя вече си е у дома и се чувства добре. "Съобщенията за принудително задържане и опит за самоубийство не отговарят на истината", казва източникът.

В. "Сънди мирър" помества кадри от съботния ден, когато се твърди, че Парис Джексън е била хоспитализирана. Актрисата и модел е засечена в компанията на приятеля си Гейбриъл Глен и носи яке с надпис на гърба, част от който гласи "Добре съм". Изданието отбелязва, че Парис е разговаряла и с репортери, на чийто въпрос как се чувства отново е отговорила: "Добре съм, хора".

В интервю за сп. "Ролинг стоун" от 2017 г. дъщерята на Майкъл Джексън призна, че през 2013 г. е направила опит за самоубийство, както и че "няколко пъти" е искала да сложи край на живота си, припомнят изданията.