Номинираната за "Оскар" звезда на продукции като "Джуно" и "Академия "Чадър", известна досега като Елън Пейдж, оповести, че е трансджендър и вече ще носи името Елиът, съобщават Ройтерс и Франс прес, цитирани от БТА.

Вижте снимки на Елън Пейдж >>

"Здравейте, приятели. Искам да споделя с вас, че съм трансджендър. Наричайте ме с местоименията той или те. Името ми е Елиът. Щастлив съм, че пиша това", сподели Пейдж в социалните мрежи.

Актьорът призна също, че въпреки щастието от разкриването на истинската си идентичност, се страхува от подигравки, агресия и дискриминация от страна на другите. Пейдж отбелязва, че най-малко 40 трансджендъри са били убити през 2020 г., повечето от които чернокожи и латиноамериканци.

"Дискриминацията спрямо транс хората е жестока и коварна", казва Елиът Пейдж.

33-годишният Пейдж допълва, че ще се бори за правата на трансджендърите и обещава на всички, сблъскали се с тормоз и заплаха от насилие, че ще направи всичко възможно, за да промени този свят към по-добро.

Сред знаменитостите, засвидетелствали подкрепата си за Елиът Пейдж, е актрисата Лена Дънам, която написа:

"Гордеем се с нашия супергерой".

Като Елън Пейдж Елиът е най-известен с ролята на бременна тийнейджърка във филма "Джуно" (2007), за която получи номинация за "Оскар" за най-добра актриса. Зрителите го познават и като Кити Прайд в "Х-Мен: Последният сблъсък" и "Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще", както и като екранна партньорка на Леонардо ди Каприо в "Генезис".

На 14 февруари 2014 г. Елън Пейдж разкрива, че е лесбийка, заявявайки:

"Уморих се да се крия и се уморих да лъжа като избягвам директния отговор".

А през 2018 г. Пейдж се ожени за танцьорката Ема Портнър.

Елън Пейдж и Ема Портнър

Официален Instagram профил

Двете лично оповестиха новината в Инстаграм, публикувайки снимка на ръцете си с еднакви изчистени халки.

Официален Instagram профил