Британският принц Уилям се връща днес към обществените си задължения, като ще участва в публична проява за първи път от близо месец, след като съпругата му Кейт разкри във видеообръщение, че се подлага на химиотерапия заради диагноза рак, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

На 22 март 42-годишната принцеса на Уелс Катрин, популярна повече с моминското си име Мидълтън, обяви, че проби, взети след коремната ѝ операция през януари, са установили рак. Тя нарече диагнозата "огромен шок", припомня Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че оттогава 41-годишният Уилям не взима участие в публични събития, като помага на съпругата си и трите им деца да се справят с изпитанието.

Ройтерс не пропуска факта, че в четвъртък Уилям и десетгодишният му син Джордж са били на трибуните на стадион "Вила Парк" в Бирмингам за първия мач на любимия на престолонаследника английски отбор Астън Вила от четвъртфиналите на европейската Лига на конференциите по футбол срещу френския Лил, спечелен с 2:1, но подчертава, че днес ще бъде първата му официална публична проява след 22 март.

Уилям ще наблюдава работата на благотворителна организация по разпределение на останала в излишък храна от обществени заведения, като след това ще посети младежкия център, за който са предназначени доставките.

Химиотерапията на Кейт тече успоредно с лечението на нейния свекър - британския крал Чарлз Трети, който също бе диагностициран с рак, и то почти по същото време, посочва Ройтерс.