Макар преди няколко месеца официално признаха пред света, че са двойка, Григор Димитров и Лолита Османова предпочитат да пазят ревностно личното си пространство, като умело избягват да демонстрират публично чувствата си един към друг. Така например, въпреки че напоследък прекарват все повече време заедно, единствената обща снимка, споделена от тях в социалните мрежи, остава тази, с която обявиха романса си.

Само че когато човек е известен, той трудно може да се скрие от множеството обективи, зорко следящи всяка негова крачка. Точно както българинът не успя да се изплъзне на камерите в Мелбърн, запечатали целувката му с милиардерската наследница в първия ден от турнира Australia Open, в който засега първата ни ракета се представя повече от добре.

Вижте снимки на Лолита >>

Кадрите, зарадвали почитателите на Димитров, го показват в един от коридорите на корта, където се провежда откритото първенство. До него стои блондинката, която смъква за кратко черната маска от лицето си, за да долепи нежно устните си до своите. След това двамата разменят няколко думи, преди да поемат в различни посоки.

Феновете на хасковлията единодушно споделят мнението, че половинката му всъщност му пожелава успех, а интимният жест е бил от значение за победата му в първия мач, посредством която отстрани бившия шампион в състезанието - Марин Чилич.

В специално видео интервю, провело се в Инстаграм страницата на "Vitamin Well" в края на януари, малко преди старта на надпреварата, Димитров за първи път проговори връзката си с Османова.

"Всички искат да разберат пикантериите. Да, запознахме се преди известно време и предполагам, че скоро ще я видите по телевизията, надявам се без маска, защото на последните турнири, на които ме придружи, за съжаление изражението на лицето ѝ бе скрито зад такава. Но е хубаво да бъде до мен и да ме подкрепя в тези тежки времена. Очаквам това с нетърпение", сподели тогава той, а думите му, естествено, се оказаха самата истина, тъй като образът на неговата любима, наблюдаваща представянето му от ложата, често се появява на малкия екран.

Предстои да видим поредната емоционална подкрепа на Лолита, която ще окуражава своя партньор и на мача от втория кръг на състезанието, в който Григор ще премери сили с Алекс Болт.