Българският футболист Стилиян Петров използва всяка възможност, за да отдаде дължимото уважение и любов на съпругата си Паулина, която повече от 20 години е неотлъчно до него и го подкрепя както в хубавите, така и в най-предизвикателните моменти в живота му.

Стан не крие, че половинката му е човекът, благодарение на когото той имал възможността да се развива и да достига до върховете в спорта, но и че тя е била тази, която го е спасила от смъртта. Защото именно нейната подкрепа и абсолютна всеотдайност са му дали сили да се бори, когато преди повече от 10 години чува страшната диагноза - остра левкемия. В най-тежките моменти от дългото му лечение, Паулина му давала нужната сила да продължи борбата и да не се отказва.

След като съпрузите научават за страшната диагноза, Паулина взима решението да остави всичко на заден план, за да може изцяло да се отдаде на съпруга си.

"Всички трябваше да бъдем силни заради Стилиян. Трябваше да му помогнем в битката, въпреки че преминахме през много тежки моменти. Нямаше шанс да му позволим да се откаже. Много съм горда с него, всички сме много горди", споделя в интервю пред британски вестник Паулина.

Тя си спомня и за момента, в който съпругът й се завърна на терена като част от тима на "Астън Вила". "Беше ми казал: "Обещавам ти, че един ден отново ще ме видиш да играя за "Астън Вила". Татко винаги изпълнява обещанията си, затова и винаги е казвал на момчетата ни: "Никога не се отказвайте, защото, ако се трудите упорито, можете да постигнете всичко", казва още съпругата на Стилиян Петров.

Самият футболист не крие, че е имало моменти от лечението му, в които е усещал, че не може да продължи. Случвало се да има по 3-4 тежки химиотерапии на ден, които са го изтощавали напълно и са го карали да губи надежда, че ще оздравее. Но и тук неговата опора в лицето на Паулина не му позволявала да се примири със ситуацията, и го окуражавала да продължи борбата.

"Паулина беше толкова силна както заради мен, така и заради децата ни. Тя беше с мен в болницата. Постоянно правеше различни проучвания и непрекъснато беше в контакт с медицинския екип. Винаги беше в кондиция. Вярвам, че всеки човек, който преминава през подобно нещо, има нужда от човек, който да е 24 часа до него. Веднага щом ми поставиха диагнозата, тя ми каза: "Оставям моя живот на заден план, докато ти оздравееш. Първите шест месеца бях силен и бях твърдо решен, че няма да се пречупя. Следващите шест месеца обаче включваха много силно лечение, което беше на четири етапа. Първите два бяха добре, но вторите два ме пречупиха. Спомням си около Коледа исках да се откажа, но Паулина не ми позволи. Дължа живота си на нея", споделя Стилиян в интервю пред британско издание.

През първите месеци от лечението му, Паулина буквално спяла в болницата при него, на походно легло и не се отделяла нито за миг от стаята му. Тя не си позволявала да прорни и сълза пред съпруга си, въпреки че й е било не по-малко тежко да го гледа в подобно състояние.

Днес двамата са щастливи, че този изключително труден период от живота им е вече в миналото. Преди няколко месеца двойката отбеляза 22-ата годишнина на брака си, като Стилиян не пропусна да й благодари, че е до него.

Припомняме, че на 6 септември, на националния стадион "Васил Левски", Стилиян Петров организира благотворителен двубой "Мач на надеждата", в който ще играят някои от най-известните имена както от българския, така и от международния футбол. Целта е да се съберат средства за лечението на хора с онкологични заболявания у нас.