Американската певица Лизо, която от няколко месеца е обвинявана в тормоз от бивши танцьорки от екипа й, обяви с публикация в Инстаграм, че "напуска" заради "лъжите", изричани срещу нея, но не поясни какви са намеренията й, съобщиха АФП и Би Би Си, цитирани от БТА.

Изморих се от това да приемам как всеки в живота ми и в интернет ме дърпа в калта, написа 35-годишната афроамериканка, чието истинско име е Мелиса Вивиан Джеферсън.

Напускам, написа тя в публикацията, в която не уточнява откъде се оттегля - от музикалната индустрия, от социалните медии или другаде.

Лизо, която е обожавана от почитателите си заради защитата на хората с наднормено тегло и самооценката си, бе обвинена в тормоз и дискриминация от бивши танцьори от екипа й, които внесоха миналата година жалба в съда срещу нея.

В четвъртък певицата се изяви на събитие от предизборната кампания на президента на САЩ Джо Байдън в Ню Йорк. Адвокат на вносителите на жалбата критикува Демократическата партия на САЩ за поканата към певицата да участва в събитието за набиране на средства за кампанията на Байдън, съобщи "НюзНейшън".

Всичко, което искам да правя, е музика и да карам хората да се чувстват щастливи, написа в петък Лизо. Но започвам да вярвам, че светът не ме иска, добави тя в публикацията в социалната мрежа. Певицата допълни, че постоянно се изправя срещу лъжи и подигравки за външния си вид.

По-рано този месец в друга публикация в Инстаграм певицата съобщи, че работи "по най-добрата си музика" и "няма търпение" да я издаде. "Почти готова съм отново да съм нормален човек...да обичам и да вярвам на хората", добави тя.

Певицата с мощен глас е родена в Детройт и израснала в Хюстън. Тя стана известна през 2019 г. със соул и рап изпълнения. Миналата година Лизо бе удостоена с награда "Грами" за най-добър запис на годината за песента си About Damn Time.