Актьорът Пиърс Броснан се опитал да убеди създателите на филма "Евровизия" ("Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga") да му позволят да пее, съобщи електронното издание Контактмюзик, цитирано от БТА.

Броснан, който е на 67 г., играе ролята на Ерик Ериксонг в новата комедия на "Нетфликс", чиято премиера предстои. Той поискал героят му да пее и изтъкнал опита си във филма мюзикъл "Мама миа!".

"Занесох им платинения си албум, златния си албум и им казах: Вижте, това ми е от "Мама миа!", защо да нямам песен в този филм", разказва актьорът пред "Ентъртейнмънт тунайт".

Броснан, превъплътил се и в легендарния шпионин Джеймс Бонд, се шегува, че Уил Феръл, който играе в "Евровизия" сина му Ларс, проявил чувствителност към идеята за певческата изява.

"Струва ми се, че Уил прояви известна чувствителност, нали разбирате - его", казва актьорът.

Във филма Феръл и Рейчъл Макадамс изпълняват ролите на двойка певци, които представят Исландия на песенния конкурс "Евровизия". Броснан е убеден, че публиката ще е очарована от филма.

Премиерата му бе предвидена за месец май, когато трябваше да се проведе и тазгодишното издание на песенния конкурс "Евровизия". Конкурсът бе отменен, а премиерата на филма - отложена за 26 юни.