По примера на Джейн Кемпиън, чийто мрачен уестърн "Силата на кучето" за Нетфликс й донесе режисьорски "Оскар", Катрин Бигълоу се е ориентирала към стрийминг гиганта за следващия си проект, съобщи "Variety".

Преди броени дни Кемпиън стана едва третата дама, удостоена с "Оскар" в по традиция доминираната от мъже категория. През 2010 г. Катрин Бигълоу записа името си в историята като първата жена, спечелила награда на американската киноакадемия за режисура за "Войната е опиат".

За Netflix тщ ще режисира трилъра "Аврора" по предстоящия едноименен роман на Дейвид Кеп, който ще излезе на 7 юни. Кеп ще напише и сценария за филма.

Според съобщението на стрийминг гиганта в Twitter за проекта, лентата "проследява герои, които трябва да се справят с разпадането на социалния ред на фона на катастрофална глобална криза с електричеството". Действието се развива след геомагнитна буря, която изважда от строя почти цялата електрическа инфраструктура на човечеството.

Катрин Бигълоу не е режисирала игрален филм от 2017 г., когато на екран излезе криминалната ѝ драма "Детройт", припомня БТА.

Снимка: Getty Images