Ограничен брой фенове са запазили места за традиционното бдение със свещи на гроба на Елвис Пресли в имението му "Грейсленд" в Мемфис, Тенеси, с което се отбелязва годишнината от смъртта му, предаде Асошиейтед прес.

Всяка година в средата на август хиляди поклонници от цял свят се стичат към "Грейсленд", за да почетат живота, творчеството и паметта на Краля на рока в рамките на Седмицата на Елвис. Кулминацията й е традиционното шествие и бдение със свещи на годишнината от кончината му на 16 август 1977 г. Събралите се в "Грейсленд" фенове преминават мълчаливо край гробовете на Краля на рока, родителите му и баба му.

Тази година обаче честванията са сведени до минимум заради коронавирусната пандемия. На ограничен брой почитатели - 720 души, които вече са си запазили места, е позволено да присъстват лично на бдението със свещи. Събитието ще бъде стриймвано в сайта на "Грейсленд".

В рамките на Седмицата на Елвис, започнала на 8 август, бяха организирани няколко събития, но други, "високорискови" прояви - изпълнения на живо, партита, подписване на автографи и събирания на фенове бяха отменени.