Победителят в третия сезон на Hell's Kitchen изненадващо стана герой в криминалната хроника. Спечелилият 100 000 лв. от кулинарното риалити Реджеп Бадев се оказа забъркан в схема за контрабанда на горива за Гърция.

На 7 август камион на Бадев е спрян на ГКПП Капитан Петко Войвода. Според представените документи товарът в ремаркето се състои от 25 тона химически продукти - полиоли за твърда пяна на стойност близо 27 000 евро. При проверката обаче митничарите установяват, че пластмасовите бидони съдържат гориво, което е акцизна стока.

Според документите износител на товара е пловдивското дружество Химснаб Груп ЕООД. Получател е гръцката компания "Тehnostar ALUPRES OE" в град Галаст, а превозвач - фирма "Бул Логистик 89", собственост на Реджеп Бадев.

Тази афера за износ на горива е позната отдавна сред митничарите под името "Летящия холандец". Схемата на действие е следната: организаторът намира фирма с предмет на дейност и производство, подобни на стоката, записана в товарителниците, и оформя фалшиви документи. Фирмата-получател също е бушон. Такъв твърди че е и превозвачът на стоката Реджеп.

По думите на топ готвача той е станал жертва на измама. Той обяснява, че се е доверил на непозната фирма, приел е да изпълни поръчка на юнашко доверие без да познава доставчика и да има сключен договор или платен аванс.

итуацията е много неприятна. Изобщо не знаех че товарът в ремаркето не отговаря на този в документите. В сайт за обяви видях, че търсят камион за транспорт и се свързах на посочения телефон... Жена, която се представи като Мери, ми обясни откъде да взема товара, разбрахме се за плащането и толкова. Обясни ми, че трябва да взема товара от паркинг край Велинград. Отидох с камиона. Там ме чакаше мотокар, който натовари стоката, дадоха ми документите и след това пломбирахме ремаркето. Наех шофьор по обява, който да закара товара до Гърция. След като ми се обадиха от митницата, че има проблем, аз се опитах да се свържа по телефона с жената, но той вече беше изключен... Аз нямам нищо общо със схемата. Искам само да си прибера камиона. Друго не ме интересува", каза пред пред TrafficNews Реджеп Бадев.

Отскоро победителят в Hell's Kitchen, живял дълго време в Италия, има свой ресторант в Пловдив и по думите му "Пиците са моята работа, камионите са хоби".