Почина 19-годишният Феди Башур - син на годеника на попфолк певицата Емелия, който беше най-тежко ранен при катастрофата, която тримата претърпяха преди дни.

"За съжаление, въпреки усилията на лекарите, 19-годишният Ф.Б. е починал. Припомняме, че той пострада много тежко при катастрофа на АМ "Тракия" и беше хоспитализиран в УМБАЛ "Св. Анна" - София в много тежко състояние", се казва в официално съобщение на здравното заведение.

Eмилия и годеникът й Жорж Башур

Снимка: Instagram

Тежкият инцидент стана на 24 май, когато Емилия, приятелят й - бизнесменът Жорж Башур, и синът му се пребърнаха в нива зад мантинелата с "Мерцедес Gle 4matic". Зад волана бил младежът, а асфалтът бил мокър заради дъжда. Основната версия на пътните полицаи е, че се е получил така нареченият аквапланинг - когато гумите губят сцепление с пътя и автомобилът става неуправляем.

Емилия и годеникът й също пострадаха и бяха настанени в болница, но техните наранявания бяха значително по-леко от тези на Феди. Той беше с тежка-черепно мозъчна травма и от самото начало лекарите заявиха, че прогнозите за живота му са песимистични.