Почина вокалистът на известната българска група P.I.F. Димо Стоянов, съобщи bTV, позовавайки се на информация на близки на музиканта. Той бе настанен в столична болница с коронавирус.

На 9 декември във Facebook страницата на групата бе публикуван призив за даряване на кръвна плазма, защото състоянието му е било тежко.

На следващия ден от групата информираха, че е намерен човек, който да дари кръв, а състоянието му се е стабилизирало. Въпреки това Димо не успя да надвие болестта.

Група P.I.F. е създадена от Димо Стоянов и Иван Велков през 1992 г. във Варна под името Resemblence. В този период музиката им е на английски език и основните им изяви са в Унгария. От 1999 г. свирят в София под името P.I.F. (Patriots In Fashion), като към тях се присъединяват Емилиян Бонев, Желяз Желязов и Любомир Петков.

През 2000 г. издават дебютния си албум "П.И.Ф.", който се радва на голяма популярност и съдържа някои от най-известните им песни - "Приказка", "Колело" и "Пътуване". Този албум им носи и наградата на телевизия MM за албум на годината.

Албумът им Pictures In Frames е издаден през 2002 г. Музикантите се оттеглят във вила в Рила за няколко седмици, за да запишат албума, като с това обясняват специфичното му звучене. Албумът е създаден в труден за групата период - Димо има лични проблеми, а Любо напуска групата.

Личен архив

През 2006 г. се появява и албумът Passion In Fact. Четвъртият им албум се казва "P.I.F.4" и излиза през 2013 г. Обложката му е съставена от 1000 снимки на фенове. В този период към групата се присъединяват Юрий Божинов и Мартин Профиров.

През 2015-а издават петия си албум "P.I.F.5". Преди издаването му групата предизвиква феновете да напишат песен и да заснемат клип.

Снимка: Булфото

С настоящата си съпруга Люба, Димо има две деца - Ая (на 6 г.) и Елизабет (на 1 г.).

Бил е женен за Христина Апостолова, а след това е имал 10-годишна връзка с Искра Донова.

"Разделихме се с Искра, но аз ѝ посветих почти всички песни в един от албумите си. Сега имам жена и две дъщери, щастлив съм. Винаги ще съм ѝ благодарен за всичко, което направи за мен. Ако ме беше напуснала, ако не беше тя, нямаше да съм жив сигурно", споделя Димо в свое интервю преди няколко месеца.

Димо си отиде на 45-годишна възраст.

Светла му памет!