Сърша Кенеди Хил - внучката на убития кандидат за президент Робърт Кенеди, който беше по-малък брат на Джон Кенеди, е починала.

Вчера вечерта екип на спешна помощ е повикан на място в резиденцията на Кенеди в Порт Хианис, Масачузетс, където внучката на някогашния сенатор е живеела с баба си. 22-годишната Сърша е обявена за мъртва в болницата на Кейп Код.

Вижте снимки на Сърша >>

Вестник "New York Times" посочва, че причината за смъртта ѝ е била свръхдоза.

Тя беше дъщеря на Кортни Хил - петото от децата на Робърт и Етел Кенеди.

През годините семейство Кенеди е претърпяло редица трагедии, включително убийството на дядото на Сърша - Робърт, който бе убит през 1968 година, когато се кандидатираше за президент на САЩ. 5 години преди това, в Далас беше убит и Джон Ф. Кенеди - тогавашният президент на Америка, а този юли се отбелязаха 20 години от смъртта на сина му - Джон Кенеди - младши, който се разби със самолет, докато пилотираше към сватба в Порт Хианис

"Сърцата ни са разбити от загубата на любимата ни Сърша. Животът ѝ беше изпълнен с надежда, обещания и любов", се казва в официалното изявление на семейството.

"Днес светът е по-малко красив", добави баба ѝ.

22-годишното момиче е следвало Комуникации в Бостънския колеж, като според "New York Times" е страдала от чести депресии.

"Депресията ми се вкорени още в средното училище и ще бъде с мен до края на живота ми", написа тя в студентски вестник през 2016 година.

Полицията заяви, че вече са извикани хора за разпит и е започнало разследване.