С петиция в ръка Кристин Грейди води собствена звездна война в Холивуд. Облечена в бяло и със знаковата прическа на принцеса Лея, младата жена воюва за признание - звезда на Алеята на славата за покойната актриса Кари Фишър, превъплътила се в образа на героинята от "Междузвездни войни".

Изпълнителите на централните мъжки роли в оригиналната трилогия - Марк Хамил (Люк Скайуокър) и Харисън Форд (Хан Соло), вече имат звезди на прочутата алея. На Кари Фишър обаче не е оказана подобна чест, възмущава се 33-годишната Кристин Грейди.

"Абсурдно е. Изпълнителите на централните мъжки роли имат звезди, а главната героиня - не", казва Грейди, която определя борбата си като феминистка.

Почитателката на принцеса Лея вече е събрала близо 6000 подписа, възползвайки се от предстоящото излизане на екран в САЩ на деветия и последен епизод от култовата космическа сага, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Голяма част от феновете, които се тълпят пред Китайския театър в Холивуд, където филмът "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" ще бъде прожектиран предпремиерно, нямат представа, че покойната актриса Кари Фишър няма звезда на Алеята на славата и с готовност подписват петицията.

Колкото и похвална да е тази кампания, шансовете й за успех са малки, обяснява продуцентката на церемониите Ана Мартинес. За да бъде удостоена със звезда покойната актриса, първо трябва да бъде получено позволение от семейството й и да се подаде официална молба пет години след смъртта ѝ.

Кари Фишър почина след прекаран инфаркт през декември 2016 г., припомня агенцията.

Ана Мартинес казва още, че доколкото ѝ е известно, приживе Кари Фишър не е предявявала желание да получи звезда на прочутата алея. "Дори не знаем дали изобщо е искала", казва продуцентката.

Удостояването със звезда на холивудската Алея на славата изисква също принос в размер на 50 000 за организирането на церемонията, както ѝ разходи за поддръжка.

Това обаче няма да отклони Кристин Грейди от кампанията й.

"Ще продължа да събирам подписи", казва почитателката на принцеса Лея.