Нова жалба за сексуално посегателство по време на снимки в Дуе-ан-Анжу, Франция, през 2014 г., е подадена срещу Жерар Депардийо през януари, съобщиха АФП и БТА. 

Жалбата е подадена в Париж за "сексуално посегателство срещу уязвимо лице от лице, злоупотребяващо с авторитета на служебното си положение". Според местния вестник "Курие дьо л'уест" събитията, описани от жената, бивша асистентка, която по това време е била на 24 години, са се случили "по време на снимките на филма "Le Magicien et les Siamois", режисиран от Жан-Пиер Моки".

В интервю за регионалния вестник тя пожелала да запази анонимност, но описва за "дланите му по цялото й тяло" и "неприличните думи" на актьора на снимачната площадка.

Жерар Депардийо, който е на 75 години, бе обвинен през декември 2020 г. в изнасилване и сексуално посегателство след жалба от актрисата Шарлот Арнулд, която съобщи за две изнасилвания в края на август 2018 г. в дома на актьора в Париж.

Актрисата Елен Дарас също обвинява Жерар, че я е нападнал сексуално по време на снимки на филм през 2007 г., но жалбата й бе отхвърлена поради давност. През декември 2023 г. и испанската журналистка и писателка Рут Баса призна за изнасилване от страна на Депардийо, случило се през 1995 г. в Париж.

В началото на октомври актьорът отрече вече повдигнатите срещу него обвинения, като настоя, че не е "нито изнасилвач, нито хищник" в отворено писмо, публикувано във в. "Фигаро".