Похитителят на кучетата на Лейди Гага, стрелял по неин служител, беше осъден на 21 години затвор, предадоха осведомителни агенции.

През февруари миналата година мъжът рани Райън Фишър, който разхождал домашните любимци на певицата и открадна два от трите френски булдога.

Подсъдимият Джеймс Хауърд Джаксън се е признал за виновен.

Разследващите са на мнение, че крадците не са знаели, че животните са собственост на Лейди Гага. Мотивът за престъплението е цената на тази порода кучета, която може да стигне хиляди щатски долари.

Джеймс Хауърд Джаксън, един от тримата мъже и двама съучастници, които са участвали в грабежа и последствията от него, заяви, че не оспорва нито едно от обвиненията, обявиха от окръжната прокуратура в Лос Анджелис. Не става ясно кой е адвокат на обвиняемия, отбелязва задокеанската преса.

Джеймс Джаксън

Снимка: АР/БТА

Джаксън и останалите обикаляли района на Холивуд на 24 февруари 2021 г. "в търсене на френски булдог", казаха прокурорите по-рано. Забелязвали служителя на носителката на награда "Оскар" с трите любимци на поп звездата.

Джаксън стреля по Фишър по време на обира, извършен близо до булевард "Sunset", като успява да открадне две от трите кучета. Близка камера обаче записа мъжът да вика за помощ, тъй като кърви.

По-късно пострадалият определи насилието "много близък разговор със смъртта" в публикации в социалните медии.

Четириногите, наречени Коджи и Густав, бяха върнати няколко дни по-късно от Дженифър Макбрайд, която също е обвинена за съучастие в престъплението.

Снимка: АР/БТА

Лейди Гага обяви награда от 500 000 щатски долара, "без задаване на въпроси", за да си върне домашните любимци, припомня БТА.

Джаксън също така прие обвинението за нанасяне на големи телесни наранявания и за нанесен преди това удар, съобщиха от офиса на прокуратурата в понеделник.

"Споразумението за признаване на вина означава, че Джаксън е отговорен за извършването на хладнокръвен акт на насилие и осигурява справедливост за нашата жертва", се казва в изявление на прокуратура. Мъжът беше обвинен в опит за убийство, заговор за извършване на грабеж и нападение с полуавтоматично огнестрелно оръжие.

Друг негов съучастник ще бъде осъден следващата година.

Представители на Лейди Гага и на Фишър не бяха открити за коментар.

Снимка: Getty Images